Ikut 5 Langkah Ini Untuk Kawal Situasi Jika Berhadapan Dengan Anj1ng

Setiap dari kita mesti ada pengalaman berhadapan dengan anjing. Tak kisah lah dikej4r anj1ng ataupun diekori anj1ng untuk tempoh yang lama. Kadang-kadang tu panik sampai tak tahu nak buat apa bila nampak anj1ng pun ada.

Kalau korang berdepan dengan anj1ng, korang boleh ikut lima langkah ni untuk kawal situasi. Berdasarkan apa yang dikongsi oleh @drimavet, anj1ng-anj1ng yang beliau jumpa ni nampak tenang dan beliau pun dapat keluar dengan selamat. Korang boleh tengok video yang dikongsi beliau kat bawah ni.

Jangan takut

Sebagai seorang ahli veterinar, Dr. Ima nampak sangat tenang dan berjaya mengawal situasi ketika berhadapan dengan anj1ng. Nasib baik ada video ni, lepas ni mungkin min berani sikit lah kalau jumpa anj1ng tepi jalan.

Biasanya kita takut dengan anj1ng sebab haram, lepas sentuh atau tersentuh kena samak dan sertu. Itu yang kalau nampak anj1ng auto lari, sampai kena kejar pun ada.

Betul, nasib baik doktor ni tunjuk cara nak kawal situasi bila jumpa anj1ng. Lepas ni boleh praktikkan kalau ternampak anj1ng kan. 

Basic guideline ni sangat membantu untuk orang yang suka haiwan tapi tak tahu cara nak berdepan dengan anj1ng. Bagus pended4han macam ni, boleh mendidik orang lain. Terima kasih doktor!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*