“Kucing lagi bijak dari anj1ng…” – Tindakan bijak kucing per4ngkap anj1ng dalam sangkar cuit hati ramai

Sesiapa pun tidak suka bila berkongsi kasih dengan yang lain. Selalunya kita hanya mahu diri kita sahaja disayangi dan dijaga. Bila yang lain mahukan kasih sayang yang sama, kita akan berusaha supaya hanya kita sahaja yang dapat.

Begitulah yang terjadi kepada seekor anj1ng dan seekor kucing bernama Milo. Mereka berdua ini tinggal di dalam rumah yang sama dan berkongsi pemilik yang sama.

Milo adalah seekor kucing yang cerdik dan milo tidak suka berkongsi apa pun dengan anjing tersebut termasuklah pemiliknya.

Terkini, tular sebuah video di laman Twitter apabila Milo memerangkap anjing tersebut ke dalam sangkarnya dan menutup pintu sangkar tersebut.

Apabila milo berasa iri hati hati dengan anj1ng itu, milo akan duduk dalam sangkar itu dan anj1ng tersebut akan pergi juga masuk ke dalam sangkar itu dan milo akan keluar sambil menutup pintu sangkar itu.

Video:

Walaupun pintu itu tidak tertutup rapat, tetapi anj1ng tersebut tidak keluar kerana anjing itu rasa pintu itu telah terkunci,apabila si anj1ng sudah berada dalam sangkar itu, milo akan berjalan dengan bangganya ke arah pemiliknya untuk mendapatkan segala perhatian dan kasih sayang nya daripada pemiliknya.

Cerdik betul si milo ini. Kucing memang apabila sudah merasa selesa dan sayang pada pemiliknya, dia akan selalu ingin bersama dan hanya ingin dirinya sahaja disayangi oleh pemiliknya. Tapi si milo ni memang sangat cerdik dan panjang akal.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*