Anak N4ngis Tak Henti, Ibu Ayda Jebat Nampak Lemb4ga Mer4ngkak Dalam Bilik Hotel – ‘Orang Tua Kata Mata Budak Kecil Boleh Nampak’

Pejam celik pejam celik, sudah lebih enam bulan pelakon dan penyanyi Ayda Jebat bergelar ibu dan menjalankan tanggungjawab untuk anak perempuan tersayang, Ana Nayla.

Men4ngis ketakutan

Berkongsi pengalaman yang men4kutkan di Instagram Stories, Ayda memberitahu Nayla men4ngis saat mereka sekeluarga menginap di sebuah hotel yang terletak di ibu negara.

Menurut Ayda, 30, t4ngisan anaknya itu berterusan sehinggakan suaminya, Nabil Mahir terp4ksa melaungkan azan namun tidak berkesan.

Semalam (kelmarin), saya dan Nabil mendaftar masuk di sebuah hotel di Kuala Lumpur atas tujuan kerja. Saya ambil dua bilik besar yang menghubungkan antara dua bilik.

Satu bilik untuk saya dan satu untuk mama dan baba. Masuk sahaja bilik hotel Ana Nayla terus men4ngis dan jika awak dengar sendiri pun boleh tahu dia dalam ket4kutan.

Macam-macam dilakukan termasuk melaungkan Azan tetapi dia masih men4ngis tanpa henti sampai tersedu-sedu. Saya dan Nabil pun rasa ingin men4ngis.

Katanya, situasi cem4s itu membuatkan dia berasa tidak senang hati untuk bekerja dengan puteri sulungnya tidak ingin minum svsu.

Sejurus tiba di bilik pada lewat malam, pemilik nama Nur Suhada Jebat memberitahu ibunya ternampak satu lembaga sedang mer4ngkak dan menegaskan tempat itu men4kutkan.

Tanpa berfikir panjang, mereka sekeluarga nekad pulang ke rumah kira-kira pukul 2.40 pagi.

Setelah selesai sesi latihan kira-kira pukul 12.30 tengah malam, ibu memaklumkan dia terlihat kelibat satu lembaga mer4ngkak daripada bilik saya ke biliknya.

Ketika itu, anak saya sudah tidur sebab kepenatan men4ngis. Mama tarik saya dan Nabil pergi ke tepi dan beritahu kami bilik hotel ini tidak ‘elok’.

Mama terlihat sesuatu me­r4ngkak laju dari bilik saya menerusi pintu sambungan itu dan terus pergi ke bilir air.

Di kaunter hotel, seorang kakitangan beritahu tingkat yang menempatkan bilik kami baru sahaja dibuka setelah sekian lama ditutup.

Dalam pada itu, pelantun lagu Pencvri Hati menyatakan ini adalah pengajaran kepada dia dan Nabil untuk lebih berhati-hati walau di mana sahaja terutama ketika bersama anak kecil.

Pengajaran untuk kami dan ibu bapa lain, nak bawa anak kecil ke hotel kena kaji dulu hotel tu okey ke tak, ini la orang tua kata mata budak kecil boleh nampak.

Jadi berhati-hati kalau tak nak jadi macam kami. Penat sangat.. tapi lagi penat dan sedih tengok anak men4ngis tak henti sampai mata bengkak.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Oh Bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*