“Bagaimana Perasaan Anak Kami…”- Suami Ditvduh Sc4mmer, Vicha Sed1h Dengan Persepsi Terhadap Orang Kvlit Hitam

Pelawak yang berasal dari Indonesia, Vicha Saywho akui sed1h apabila menerima persepsi yang kurang enak dari orang sekeliling terhadap suaminya yang merupakan warganegara Nigeria.

Kata Vicha atau nama sebenarnya Refika Novianti Faturohman, 34, selepas memperkenalkan suaminya dikenali sebagai Johnson kepada umum suaminya ditvduh penjen4yah atau sc4mmer.

“Saya sed1h bila banyak komen-komen netizen kata ala suami dia tu mesti sc4mmer dan sebagainya, sedangkan keluarga suami saya itu semuanya bekerja sebagai polis.

“Selain keluarga dia di sana bagaimana pula dengan perasaan anak kami bila dah besar nanti pasti akan sedih bila terlihat di internet mengenai bapanya didakwa sc4mmer atau peng3dar d4d4h oleh netizen.

“Komen-komen yang saya terima itu sangat s4kit hanya Tuhan sahaja tahu macam mana kami lalui dvgaan berat ini,” katanya sambil mengalirkan air mata kepada Gempak.

Pelakon yang pernah membintangi 10 Tips Tipu Bini itu berkata demikian ketika ditemui di majlis pelantikan Rozita Che Wan sebagai duta kepada produk Jols Luxe Fabrics.

Vicha mengulas mengenai perkara tersebut selepas terkilan dengan penulisan blogger yang mendakwa dia menolak cinta lelaki Melayu menyebabkannya menerima pelbagai komen neg4tif dan kec4man.

Hasil perkahwinannya dengan lelaki berkulit hitam selama hampir 4 tahun itu mereka telah dikurniakan seorang cahaya mata Michael Trevor Ayomide yang berusia dua tahun.

Menerima pelbagai pandangan bvruk dari masyarakat menyebabkan Vicha sebelum ini mer4hsiakan perkahwinannya selama tiga tahun.


“T4kut dengan persepsi neg4tif orang juga adalah salah satu sebab mengapa saya tidak terbuka berkongsi mengenai suami saya.

“Saya tak tahu kenapa saya rasa seolah-olah orang di sini kurang menerima orang seperti dia tapi kalau di Indonesia ia sama macam orang Malaysia lihat mat salih sahaja. Jadi penerimaan itu berbeza.

“Bayangkan sampai saya pernah ditanya sama ada tidak t4kut jika nanti saya dijadikan keldai d4d4h. Saya bukan orang yang b0doh sampai nak terjervmus ke dalam kenc4h n4jis itu,” luahnya lagi.

Pun begitu Vicha berharap dengan pended4han yang dibuat itu menutup segala spekulasi sekali gus mengelak daripada difitn4h.

Sekadar info, Vicha turut mempunyai tiga orang anak perempuan yang tinggal di Indonesia hasil daripada perkahwinan terdahulu iaitu Aurael Angelina Khezya, Listya Arum Tresnasih dan Michelle Averina Chalista.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*