[VIDEO] “Nasib baik tahan tangan x keluar sarang labah2” – Gelagat spiderman tolong makcik lintas jalan cvri perhatian ramai

Membuat kebaikan adalah yang dituntut oleh semua agama di dunia ini. Berbuat baik sesama manusia, memberi pertolongan kepada yang memerlukan merupakan apa yang diajar oleh guru dan ibu bapa kita sejak kecil.

Jika hendak membuat baik, kita tidak perlu memilih agama, bangsa dan warna kulit seseorang itu tetapi hendaklah ditolong jika mereka semua itu memerlukan pertolongan. Macam itu lah yang dilakukan oleh dua orang lelaki.

Sebuah rakaman video yang telah dumuatnaik di dlaman aplikasi Reels, dua orang pemuda yang telah menolong seorang warga emas wanita yang sudah tua untuk melintas jalan raya yang tengah sibuk. Setelah mencuba beberapa kali untuk memberi signal barulah ada kereta yang berhenti untuk memberi laluan kepada warga emas itu.

Warga emas tersebut dilihat sudah bongkak sambil menolak basikalnya untuk melintasi jalan raya, mujurlah dua orang pemuda baik hati yang memakai kostum “spiderman” itu menolong warga tua itu dengan memberi signal bahawa ada warga emas hendak melintas jalan raya.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji kebaikan dan kemuliaan hati dua orang pemuda itu dan ramai juga yang tergelak melihat gelagat salah seorang pemuda yang membuat gerakan lucu.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Instagram kongsi.viral, sinarviral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*