Jadi isteri tak sampai 24 jam, Fatin akhirnya pergi jua..

Benar kata pepatah, ‘Langit tak selalunya cerah’ mungkin boleh dikaitkan dengan situasi ini. Kisah perkahwinan singkat ini benar-benar meruntun jiwa rakyat Malaysia.

allahy4rh4mah Fatin Nursyahirah Yusuf selamat dikebvmikan selepas tidak sampai 24 jam bergelar isteri kepada Mohamad Saiful Azzam Mohmed.

Anak keempat dari lima beradik itu disahkan mengh1dap k4ns3r tisu tahap empat pada bulan Ramadan, tahun lalu.

Menurut abang kepada arw4h, pemergian adik tercinta ternyata men1ngg4lkan kesan paling mendalam terhadap mereka sekeluarga.

“Selama ini saya tidak ambil kisah sangat pasal k4ns3r, tapi apabila ia kena kepada adik saya sendiri, ia memang sesuatu yang merentap hati dan jiwa kami sekeluarga,” kata Shukur Yusuf.

Shukur memberitahu kesihatan Fatin mula merosot sejak tahun lalu namun majlis pertunangan tetap diteruskan pada 17 Jun lalu.

Kes4kitan tidak menghalang cinta mereka, kedua belah keluarga setuju mempercepatkan pernikahan mereka dan ia juga dipersetujui adik saya sendiri sebelum mereka dinikahkan pada 4 Ogos lalu.

Pernikahan mereka berjalan serba ringkas, hanya dihadiri ahli keluarga terdekat, tiada baju pengantin, malah ketika Azzam melafazkan akad nikah, Fatin Nursyahirah hanya mampu terbaring di atas katil, sebelum dia dimasukkan ke h0sp1tal Jitra petang itu untuk menjalani raw4tan akibat ses4k nafas.

Bagaimanapun, dalam tempoh tidak sampai 24 jam selepas pernikahannya, Fatin Nursyahiraq menghembvskan nafas terakhirnya pada 5.20 pagi, Sabtu lalu di h0sp1tal Jitra, di sisi suaminya, ayah dan ibunya serta Shukur sendiri.

Kisah menyayat hati dikongsikan Shukur mengenai perjalanan hidup Fatin Nursyahirah selepas disahkan menghidap k4ns3r yang tular di media sosial Facebook miliknya.

“Saya terharu dengan kesungguhan Azzam serta keluarga Azzam sendiri yang tidak pernah jemu-jemu datang melawat, memberikan sokongan malah turut mencari ikhtiar bagi menyembuhkan peny4kit yang dihidap adiknya itu.

“ Sekiranya arw4h adik saya pernah mengguris perasaan sesiapa di sini, saya memohon maaf dan doa agar r0h beliau dicvcuri rahmat Allah SWT,” akhirinya.

Sumber : wowberita

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Rentas asia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*