Ustaz Ebit Lew singgah, buat kejutan di gerai Azlee Senario

KUALA LUMPUR: “Saya berniaga sebab hendak bagi keluarga makan.”

Itu penjel4san pelawak yang mencipta populariti bersama kumpulan Senario, Azlee, 54, ketika mengulas foto memaparkan dirinya menjual buah-buahan yang tular, baru-baru ini.

Mengaku terk3san dengan imp4k penvlaran p4ndemik Covldl9, Azlee atau nama penuh, Azlee Jaafar mula menjual buah-buahan dan hasil tangkapan laut seperti ikan, ketam, kupang, kerang, lala dan siput sedut di tapak niaga di Saujana Utama, Sungai Buloh, sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

Azlee berkata, dia perlu berusaha mencari pendapatan berikutan penutupan industri kreatif selain faktor tabungan yang makin men1pis.

“PKP 3.0 kali ini agak terkesan untuk anak seni seperti saya. Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) belum memberi kebenaran untuk menjalani penggambaran sepenuhnya.

“Sekarang, sudah beberapa bulan (PKP 3.0 dilaksanakan), duit simpanan pun mula kehabisan.

“Jadi, saya buat keputusan berniaga kerana perlu beri keluarga makan. Kalau pinjaman rumah dan kereta, kita boleh mengharapkan moratorium. Namun, soal bil air, elektrik dan makanan, kita perlu ada wang.

Ebit Lew buat kejutan di gerai Azlee Senario

PETALING JAYA – Pelawak kumpulan Senario, Azlee menerima kunjungan pendakwah bebas, Ebit Lew di tapak perniagaannya di Saujana Utama, Sungai Buloh hari ini.

Menurutnya, dia terkejut dengan kunjungan yang dilakukan oleh Ebit berkenaan.

“Alhamdulillah. Ia satu kejutan apabila di kunjungi orang yang saya segani dan hormati Ustaz Ebit Lew di tapak saya berniaga di Saujana Utama, Sungai Buloh, Selangor pagi tadi.

“Kita baik Allah sayang. Terima kasih Allah atas pertemuan ini,” katanya menerusi satu entri yang dimuat naik di laman Facebook Ebit hari ini.

VIDEO:

Sumber : Berita harian, Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://www.sinarviral.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*