13 Artis Malaysia Yang Meningg4l Pada Usia Muda, Yang Last Paling Tak Sangka

Artis-Artis Malaysia Yang Meningg4l Pada Ketika Usia Masih MUDA. AL-FATIHAH Untuk Mereka Semua !! Ramai artis/celebrity yg meningg4l di usia muda. Jom senaraikan nama2 mereka dan sertakan alfatihah untuk mereka

1.) Achik Spin

Dua minggu selepas kehil4ngan Din Beramboi, Acik Spin (Abdillah Murad Md Shari) pula terlibat dalam satu kejadian kem4langan jalanraya di KM 14 Lebuhraya Kajang Seremban, dengan kereta Toyota Estima yang dipandu oleh sahabatnya terb4bas. allahy4rh4am meningg4l dalam usia 28 tahun pada 17 April 2010.

2.) Din Beramboi

Pelawak dan DJ radio popular Din Beramboi (Mior Ahmad Fuad Mior Badri) meningg4l dunia pada usia 44 tahun kerana mengid4p dem4m D3nggi berd4rah, di H0spital Selayang, Kuala Lumpur pada 2 April 2010. Pemergian Allahy4rham disaksikan oleh ahli keluarga serta tiga orang rakan artis iaitu Azwan Ali, Zul Yahya dan Ifa Raziah.

3.)  Nizen Ayob (Pelakon Gerak Khas)

Nizen Ayob Meningg4l Dunia Di Usia 33 Tahun

Pelakon drama bersiri Gerak Khas, Nizen Ayob disahkan meningg4l dunia di H0spital Sultanah Aminah, Johor Bahru. Sebelum ini, pada September tahun lalu, Nizen mengakui dirinya telah dish!r apabila menjumpai r4ngka gigi manusia dan p4ku karat di dalam kep4lanya.

Mempunyai pertalian d4rah dengan Allahyarh4mah Seniwati Datin Umi Kalthum dan Noorkumalasari, dia memberitahu keadaan k3$ihatannya mulai mer0sot sejak insid3n itu termasuk memperlahankan kerjaya lakonan dalam drama bersiri popular yang telah dibintangi sejak enam tahun lalu

4.) Faizal Yusof

Al Fatihah kepada bekas suami Siti Nordiana, Faizal Yusof yang telah disahkan meningga4l dunia. Punca kem4tian dikatakan daripada s4kit j4ntung. Allahy4rham meningg4l di H0spital Pusrawi, Kuala Lumpur kira-kira jam 2.30 petang.

Jen4zah allahy4rh4am dik3bumikan jam 10 pagi (2 Januari 2011). Semoga segalanya dipermudahkan. Al-Fatihah.

5. Yanie Mentor  

Yanie merupakan seorang penyanyi yang lahir daripada sebuah rancangan realiti tv mentor musim pertama.Pernah popular dengan single Drama nyanyian trio bersama ning baizura dan Nikki.

Penyanyi ini telah mengh3mbuskan naf4snya yang terakhir pada tahun 2010 4kibat ketumbuh4n pada paru-paru. Pada waktu itu 4rwah yanie baru sahaja berusia 25 tahun.

6.) Pak Yus (Jambu)

Pelawak Yussry Edoo, 39, atau lebih dikenali dengan nama Pak Yus Jambu telah kembali ke rahm4tullah kira-kira jam 12.15 tengah malam di H0spital Selayang akib4t ser4ngan j4ntung.

7.) Izwan Pilus

Izwan Pilus merupakan seorang penyanyi yang popular dengan lagu kembali senyum. Penyanyi ini mengh3mbuskan naf4s ter4khirnya pada tahun 2012. Izwan Pilus mengh3mbuskan N4fasnya yang ter4khir ketika usianya 32 tahun akib4t j4ngkitan kum4n dalam d4rh dan j4ngkitan k3ncEng tikus yang ser!us.

8.) Azwan (Hantu Kak Limah)

DUNIA hiburan tanah air sekali lagi menerima berita s3dih apabila pelakon yang pernah membintangi filem H4ntu Kak Limah, Azwan Annuar dilaporkan telah kembali ke rahm4tullah kira-kira jam 10.15 pagi.

9.) Along Spoon

Along Spoon atau nama sebenarnya Sabi’ul Malik Shafie yang m4ti dib0n0h dengan kej4m suatu masa dahulu sehingga menggemparkan seluruh negara.

M4y4t Along telah dib0n0h pada Disember 1999 ketika berusia 19 Tahun. M4y4t Along ditemui dalam keadaan berikat di dalam guni yang dic4mpakkan ke dalam gaung yang terletak di sebuah kawasan sunyi di Jalan Kuala Klawang, Negeri Sembilan.

10.) Nabil (Pelakon Iklan Kitkat)

Pernah tengok tak iklan Kit Kat versi yang ada Datuk M.Nasir lepas makan coklat tersebut dia terbang.Dalam iklan tersebut, pelakon muda yang melakonkan watak macam pekerja di kaunter pembayaran…dialah pelakon yang dimaksudkan, nama beliau Nabil Abdul.

4rwah Nabil Abdul mengidap peny4k1t K4ns3r d4r4h yang dipanggil ‘limf0ma’ merupakan salah satu k4nc3r d4r4h dan kel3njar m4lfunction, arw4h juga merupakan adik bongsu kepada pelakon Lydia Ibtisam yang popular dalam siri Impian Ilyana.

11. Abam Bocey

Pelawak popular Abam, yang juga anggota kumpulan Bocey meningg4l dunia di kediamannya di Gombak awal pagi 10 feb. Abam pergi meningg4lkan seorang b4lu Nor Hidayah yang berkahwin pada 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, 8 bulan.

12. Ashraf Sinclair

PELAKON Malaysia yang mencipta nama di Indonesia, Ashraf Sinclair, 40, meningg4l dunia pada 18 feb akibat s3rangan j4ntung di Jakarta, Indonesia. Berita pem3rgian suami kepada pelakon dan penyanyi popular Indonesia, Bunga Citra Lestari atau BCL disahkan Doddy yang juga pengurus BCL. Ashraf meningg4lkan seorang b4lu, penyanyi Bunga Citra Lestari dan seorang anak lelaki yang  berusia 10 tahun, Noah Aidan Sinclair.  channelpelik

13-allahy4rh4amah Siti sarah

KUALA LUMPUR: Pemergian Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin, 36, diratapi peminat yang melayangkan ucapan takziah dalam platform media sosial termasuk melalui akaun milik penyanyi popular itu dan suaminya, Shuib Sepahtu, sejak awal pagi tadi.

Berkongsi k3$ed1han, rata-rata peminat terk3$an dengan pemergian Allahy4rham Siti Sarah yang pergi pada usia muda dan bert4rung dengan  yang meng4ncam penduduk dunia, sejak tahun lalu.

Faktor pemergian Allahy4rham Siti Sarah yang tidak sempat menatap wajah putera bongsu yang dilahirkan secara pembed4han ketika arw4h dalam k0ma, cukup menyentuh emosi ramai.

Selain teman artis dan rakan seperjuangan dalam industri hiburan, pemergian Allahy4rham Siti Sarah turut mendapat perhatian Ketua Pengarah k3$ihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah yang mengucapkan takziah atas pemergian penyanyi itu, melalui ciapan yang dilayangkan, kira-kira sejam lalu.

“Takziah kepada keluarga Siti Sarah Raissuddin dan kepada semua ahli keluarga rakyat Malaysia yang telah terk0rban

Pada jam 5.13 pagi tadi, allahy4rh4am Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir di Unit Raw4tan R4pi (1CU), H0spital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) akib4t C0v1d19.

Pemergian Allahy4rham Siti Sarah disahkan suaminya, Shuib Sepahtu di Instagram (IG).

Semalam, Shuib berkongsi keadaan isterinya yang kritikal apabila paras bacaan oks!gen j4tuh ke paras 40 peratus.

Sebelum ini, ibu kepada empat cahaya mata itu belum sedarkan diri dan masih bertarung nyawa akib4t C0v1d19 selepas lebih 48 jam ditidvrkan.

Pada Jumaat lalu, paras oks!gen j4tuh sehingga 40 peratus, kemudian meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi keesokannya. Namun, 4rw4h menunjukkan perkembangan pos!tif apabila bacaan meningkat sehingga 85 peratus, kelmarin.

Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga p0sitif

Selain Siti Sarah dan suami, Shuib serta tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq m4t1n, 6, disahkan p0sitif.

Bagaimanapun, Shuib bersama anak-anak disahkan neg4tif selepas melakukan kuar4ntin kendiri selama 14 hari.

Sesungguhnya m4ti itu pasti tak kira tua atau muda.

Sesuatu yang berny4wa tidak akan m4ti melainkan dengan izin Allah, sebagai ketetapan yang telah ditentukan waktunya.

 

Sumber : https://f-uh.com/ / http://www.jutawan.bbn.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*