“Bawa kek sambut hari jadi perkerja mamak” – Perkongsian gadis ini buat ramai luluh hati

Malaysia merupakan negara yang mempunyai pelbagai agama dan bangsa. Walaupun kepelbagaian agama dan bangsa, malaysia masih aman damai dan tenteram kerana semua rakyat bersatu padu membentuk masyarakat majmuk.

Bukan sahaja malaysia mempunyai masyarakat majmuk tetapi malaysia juga menjadi tumpuan pekerja asing yang ingin mencari rezeki untuk keluarga mereka di negara mereka. Pekerja asing ini kadang- kala dilayan seperti seorang kawan jika dah kenal lama.

Begitulah yang dirasai oleh satu keluarga ini yang memuatnaik video apabila mereka telah membawa kek ke kedai kegemaran mereka itu untuk menyambut hari jadi salah seorang pekerja di kedai mamak yang akan balik ke kampung asalnya tidak lama lagi.

Menurut pemilik video berkenaan, itu adalah salah seorang pekerja mereka yang paling digemari oleh mereka apabila menjamu selera di kedai mamak itu. Walaupun tidak mempunyai ikatan persaudaraan tetapi mereka hanya ingin menghargai kerja keras pekerja itu selama berkhidmat untuk mereka.

Video:

@nasikerabu77

Pardon my sister’s aggresive clapping while recording but our fav waiter at our fav mamak is going back to his hometown soon 🥹 happy belated bday sankar 🫶🏼

♬ Married Life (From “Up”) – Sergy el Som

Apabila melihat ke ruangan komen, rata-rata warganet terharu dengan layanan yang diberikan oleh keluarga tersebut sehingga ada yang mengalirkan air mata apabila menonton video berkenaan.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://www.tiktok.com/@nasikerabu77, sinarviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*