Mesti Ramai Tak Percaya!! 10 Pasangan Artis Malaysia Ini Adalah Sepupu

Tahu tak bahawa ramai dikalangan artis Malaysia yang sebenarnya berada di dalam kelompok keluarga yang sama?

Ada yang merupakan adik beradik kandung, ada yang mak saudara, bapa saudara dan ada juga yang sebenarnya adalah sepupu.

Jadi, untuk artikel kali ini, kami di Murai.My ingin berkongsi dengan pembaca beberapa artis Malaysia yang sebenarnya sepupu. Jom kita tengok!
1. Rosyam Nor & Faizal Hussein

via nst

Hero Malaya Datuk Rosyam Nor yang memulakan kerjaya lakonannya selepas SPM apabila mengikuti sepupunya yang juga seorang pelakon hebat Faizal Hussein.

Mereka yang sama-sama berlakon dalam filem ‘G1la G1la Remaja’ di mana Faizal Hussein melakonkan watak utama sebagai ‘Roy’ yang telah ditayangkan pada tahun 1985.

Datuk Rosyam Nor dilahirkan pada 1 Mac 1967 dan Faizal Hussein pula dilahirkan pada 31 Mei 1967. Usia mereka sama iaitu 54 tahun pada tahun ini.

Untuk pengetahuan pembaca, penyanyi popular iaitu Datuk Khadijah Ibrahim juga adalah sepupu kepada Faizal Hussein.
2. Fattah Amin & Syamsul Yusof

via EDtv

Penerbit dan pengarah terkenal Datuk Yusof Haslam yang juga ayah kepada Syamsul Yusof adalah sebenarnya bapa saudara kepada Fattah Amin dari sebelah bapanya.

Sebelum menyertai Hero Remaja, Fattah Amin pernah melibatkan diri dalam industri sebagai kru penggambaran.

Fattah Amin dan Syamsul Yusof pernah bergandingan dalam filem ‘KL Special Force’ yang ditayangkan pada tahun 2018. Fattah Amin dilahirkan pada 14 September 1990 manakala Syamsul Yusof pada 21 Mei 1984.

Sedikit info tambahan, selain Fattah Amin, pelakon Sabrina Ali juga adalah sepupu kepada Syamsul Yusof.
3. Lisa Surihani & Hunny Madu

via ig

Pelakon cantik manis Lisa Surihani dan penyampai radio Hunny Madu adalah sepupu. Lisa Surihani sendiri ada berkongsi gambar mereka berdua dengan kapsyen ‘kami adalah sepupu’ dalam satu post di instagram miliknya.

Lisa Surihani dilahirkan pada 21 Mac 1986 manakala Hunny Madu dilahirkan pada 1 April 1984.
4. Marsha & Linda Nanuwil

via ig

Penyanyi yang telah meraih tempat keempat dalam program realiti Akademi Fantasia musim ke-3 iaitu Marsha Milan Londoh yang dilahirkan pada 6 Disember 1985 yang berketurunan Kadazan-Dusun.

Dia adalah sepupu kepada penyanyi, Linda Nanuwil yang juga pernah menjadi naib juara dalam program Akademi Fantasia musim ke-2 dan mendapat tempat kelima  dalam Gegar Vaganza 2020.  Linda dilahirkan pada 21 Mac 1984 dan kini berusia 37 tahun.
5. Harris Anuar & Neelofa

via ig

Harris Anuar adalah salah seorang peserta Hero Remaja 2017/2018 dan mendapat tempat ketiga di dalam program tersebut.

Dia yang merupakan sepupu kepada selebriti popular, Neelofa. Harris Anuar dilahirkan pada 14 Mei 1993 manakala Neelofa dilahirkan pada 10 Februari 1989.
6. Aleza Shadan & Jasmin Hamid

via ig

Pelakon hebat Aleza Shadan dan Jasmid Hamid merupakan sepupu. Aleza Shadan yang dilahirkan pada 21 November 1975 manakala Jasmid Hamid dilahirkan pada 15 September 1974.
7. Ogy Ahmad Daud & Radhi Khalid

via ig

Pelakon veteran Ogy Ahmad Daud dan Radhi Khalid juga adalah sepupu. Ogy Ahmad Daud adalah seorang pelakon, penyanyi dan juga pengacara popular di Malaysia yang aktif sejak tahun 1972 lagi.

Ogy sendiri ada berkongsi status hubungannya dengan  Radhi Khalid di instagram miliknya.  Ogy Ahmad Daud dilahirkan pada 10 Oktober 1962 manakala Radhi Khalid pada 4 Februari 1964.
8. Badrul Muhayat & Maria Farida

via ig

Melalui sumber di wikipedia, pelakon Era 90-an, Badrul Muhayat dan pelakon hebat Maria Farida adalah sepupu.

Badrul Muhayat yang dilahirkan pada 18 April 1968 ini berasal dari Johor Bahru. Jangan terkejut, Badrul Muhayat juga pernah menjadi naib juara dalam rancangan Hero Remaja.

Hebat bukan? Maria Farida pula dilahirkan pada 28 mac 1969, seorang pelakon yang tidak pernah dimamah usia.
9. Adam Lee & Janna Nick

via mstar

Pelakon, pengacara dan penyanyi, Janna Nick sebenarnya merupakan sepupu kepada pelakon kacak Adam Lee. Hubungan mereka sangat rapat dan masing-masing kerap berkongsi gambar bersama di sosial media.

Adam Lee yang dilahirkan pada 26 Oktober 1994 manakala Janna Nick pula dilahirkan pada 1 Jun 1995. Janna Nick adalah kekasih kepada pelakon kacak yang berdarah kacukan iaitu Dini Schatzman. Adam Lee pula adalah kekasih kepada pelakon kecil molek, Sweet Qismina.
10. Oktovia Manrose & Aprena Manrose, Uqasha Senrose & Nelydia Senrose.

via lepatpisang.com

Oktavia Manrose dan Aprina Manrose merupakan adik beradik kandung. Mereka dan pasangan adik beradik pelakon popular dan cantik jelita Uqasha Senrose dan Nelydia Senrose adalah sepupu. Oktavia Manrose dilahirkan pada 29 Oktober 1991, adiknya Aprina Manrose dilahirkan pada 25 April 1993 manakala Uqasha Senrose dilahirkan pada 6 Julai 1992 dan adiknya pula dilahirkan pada 30 Julai 1994. Hubungan keluarga ini sangat rapat dan sering memuat naik gambar bersama di sosial media.

Jadi, itulah antara senarai artis lama dan baru di Malaysia yang sebenarnya sepupu yang mungkin ada di antara pembaca yang masih tidak tahu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*