Jalaluddin Hassan nikahi isteri baharu bukan rela hati, ambil masa 4 tahun untuk j4tuh cinta

PELAKON Datuk Jalaluddin Hassan mended4hkan perkahwinan kedua selepas kem4tian isterinya pada 2016 bukan atas kehendak diri sebaliknya bagi memenuhi permintaan bapanya, Tan Sri Hassan Azhari.

Jalaluddin berkata, Allahy4rham bapanya yang mencarikan jodoh buat dia dan memperkenalkan Rapidah Abdul Ghani, 49, sebelum mereka melangsungkan perkahwinan pada 2017.

“Saya membuat keputusan untuk berkahwin kerana bapa saya. Arw4h yang mencarikan jodoh selepas kem4tian isteri enam tahun lalu,” katanya.

Berkongsi lanjut kisah tersebut, Jalaluddin berkata, disebabkan perkara itu juga dia mengambil masa yang lama untuk menyesuaikan diri bersama Rapidah selepas mereka berkahwin.

datuk

Rapidah disifatkan seorang isteri yang ikhlas dan penyabar.

Malah kata pelakon itu, pada awal perkahwinan dia langsung tidak dapat melupakan Allahy4rham isterinya dan tidak boleh menerima kehadiran Rapidah dalam hidupnya..

“Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya.

“Sebelum ini, setiap kali bayangan arwah isteri datang, saya jadi sukar mendekati isteri yang baru dinikahi. Kalau dia buat silap sedikit pun, saya mudah dingin terhadapnya,” kata Jalaluddin.

Bagaimanapun kesabaran Rapidah sepanjang tempoh itu membuatkan dia mula jatuh cinta terhadap wanita itu.

Jalaluddin menyifatkan isterinya itu seorang wanita yang ikhlas menyayanginya selain tetap setia berada di sampingnya pada waktu suka dan duka.

Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya.

DATUK JALALUDDIN HASSAN

PELAKON

“Walaupun saya sudah tinggal lama di kawasan perumahan kami, tetapi jiran-jiran lebih mengenali isteri berbanding diri saya.

“Isteri saya gemar memasak malah kalau dia temani saya ke lokasi penggambaran, ramai yang selesa dengan dia erana sering dijamu dengan hidangan enak.

“Selain kesabaran dan kesetiaanya, personaliti dia yang mudah mesra dan pandai memasak membuatkan saya j4tuh cinta kepadanya,” ujar beliau.

datuk1

Jalaluddin merupakan antara pelakon veteran yang masih aktif dalam industri hiburan.

Untuk rekod, Jalaluddin berkahwin dengan Rapidah pada 12 November 2017 dan sah bergelar suami-isteri dengan sekali lafaz.

Majlis pernikahan itu diadakan di Masjid Bandar Tun Hussien Onn selepas setahun kem4tian Hashimah Mad Ehsan pada 4 November 2016.

Hashimah men!nggal dvnia selepas mengalami k0mplikasi selepas menjalani pembed4han saluran j4ntung di H0spital Canselor Tuanku Muhriz UKM.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber :Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*