Meng4ku Keturunan Nabi Muhammad SAW, Tapi Ini Rupanya Identiti Sebenar Maula Amin?

Sebelum ini kami melaporkan Mawla Amin yang sebelum ini mengaku dari keturunan ke-38 daripada Nabi Muhammad SAW kini dalam pemerhatian Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana didakwa telah membuat kutipan dana awam secara haram di negara kita.

Terbaru! Menerusi Instagram, selebriti dan aktivitis iaitu Caprice mendedahkan identiti sebenar Mohamed Amin.

Akhirnya terbongkar nama asal “Mawla Amin” dekat Passport France dia sebelum dia pindah ke Morocco. Tolong tag/ forward kepada mak cik dan pak cik kopek udang.

Bukan tu jer, Kementerian Luar Negeri Maghribi juga telah mengesahkan yang Mawla Amin atau nama sebenarnya Muhammad Mohamed Amin Ouradji memang bukan warganegara Maghribi.

Individu itu juga tiada kaitan kaitan dengan Sharif Idrissi di Maghribi atau mana-mana keturunan Nabi Muhammad SAW dan perkara ini dilaporkan menerusi Portal Hespress.

Mohamed Amin Ouradji dilahirkan di Algiers, Algeria pada 1984 dan berhijrah ke Perancis bersama keluarganya.

Sebelum ini Menteri Hal Ehwal Agama, Datuk Dr Mohd Na’im Mokhtar turut memberikan peringatan kepada masyarakat untuk menjauhi sikap taasub.

Peringatan ini diberikannya selepas melihat masyarakat terlampau taasub dengan Mawla Amin yang mendakwa dirinya ada dalam jalur keturunan Nabi Muhammad SAW.

VIDEO

@buletintv9

BULETIN TV9 : JAKIM Nafi Terima Bukti Dokumen Nasab ‘Mawla Amin’ #tv9 #buletintv9 #astro149 #janjihappy #fyp #mawla #maghribi

♬ original sound – BULETINTV9 – BULETINTV9

Kredit: Instagram Caprice

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Oh media

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*