“Saya Mahu Berubah” – Amar Asyraf Berhenti Berlakon, Serba Salah Pegang Heroin Wanita

Siapa ingat lagi dengan pelakon Amar Asyraf? Bagi peminat drama Melayu tempatan, Amar boleh dikira top juga lah satu ketika dahulu.

Dia pernah menjadi hero drama popular iaitu Setia Hujung Nyawa bergandingan dengan pelakon cantik, Nelydia Senrose.

Terbaru, Amar rupa-rupanya sudah lama meninggalkan dunia seni. Lakonan terakhir yang ditayangkan di televisyen adalah Perempuan Itu yang menjalani penggambaran pada 2021.

 

Pelakon ini nekad berhenti berlakon kerana mahu berubah. Dia sedar lakonan bukan lagi jiwanya selepas rasa bersalah memegang bahu heroin Perempuan Itu iaitu Mimi Lana.

Foto: mStar

Menerusi drama terakhir saya ada babak seolah-olah saya pegang bahu Mimi Lana dan walaupun tidak bersentuhan tapi saya betul-betul rasa bersalah.

Memang sebelum ini saya ada berlakon bersentuhan dan berpelukan dengan pelakon wanita tetapi sekarang saya mahu berubah.

Kata Amar, selepas penggambaran drama itu dia mula menolak tawaran penggambaran atau sebarang program tv yang memerlukan dia di depan kamera.

Amar tidak menolak penghijrahan mendalami ilmu agama menyebabkan dia nekad dengan keputusan tersebut. Sekarang ini, Amar aktif berniaga dan langsung tak ada rasa rindu dengan dunia seni.

Kehidupannya kini lebih sederhana tanpa perlu memikirkan penampilan dan boleh makan di mana-mana je.

Kredit: mStar | Instagram Amar Asyraf

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Oh media

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*