Impak Yang Melibatkan Ruhainies, Wajah Dikaburkan Dalam Iklan Jadi “Trend” Di Media Sosial

Sebelum ini, wajah pelakon, Ruhainies disunting dan dikaburkan dalam iklan ucapan Ramadan satu jenama kecantikan di YouTube.

Wajah Ruhainies Dikaburkan

Bagaimanapun, wajah dua lagi selebriti, Hisyam Hamid dan Wany Hasrita yang turut muncul dalam iklan itu tidak dikaburkan.

Pemilik iklan terbabit turut memohon maaf atas kekeliruan yang timbul berhubung penayangan iklan itu.

Sempena bulan Ramadan Al Mubarak ini, kami dengan rendah diri ingin memohon ampun dan maaf diatas segala kesulitan dan kekeliruan yang berlaku terutama hantaran kami yang membabitkan seorang artis terkenal tanah air.

Penggambaran iklan produk ini menggabungkan tiga artis terkenal tanah air iaitu Wany Hasrita, Hisyam Hamid dan Ruhainies. Rakaman dibuat selepas penelitian rapi dilakukan pada Oktober 2023.

Berharap Tidak Memberikan Kesan

 

@azfarherii

See you again Barcelona, next stop Malaysia 🫶🏻

♬ original sound – azfarheri – azfarheri

Pihak jenama itu juga berharap agar insiden dakwaan khalwat membabitkan Ruhainies baru-baru ini tidak memberi kesan kepada rakaman video yang sudah siap itu.

Berhubung dakwaan ditangkap khalwat yang dihadapi oleh salah seorang pelakonnya, kami berharap ia tidak memberi kesan kepada tayangan iklan itu kerana rakaman itu sudah siap dirakamkan pada Disember 2023 dan seramai 100 krew produksi terbabit dalam menjayakan iklan ini.

Kami tidak menyokong mana-mana pihak, kelakuan buruk atau kontroversi

Menjadi “Trend” di Media Sosial

 

@ohbulanofficial

Replying to @princess daisy 🌼 MYDIN pulak kena blur guys 🤣 #ohbulan #santai #mydin #kena #blur #muka #ikut #trend #ruhainies

♬ original sound – OHBULAN! – OHBULAN!

Video berdurasi 10 saat itu turut dimuat turun dan dikongsikan oleh pengguna media sosial di pelbagai platform meskipun nama Ruhainies dikekalkan dalam video itu.

Susulan video tersebut juga, kelihatan ramai selebriti, pempengaruh media sosial dan beberapa iklan tempatan seolah-olah meniru video tersebut.

Jika dilihat dimedia sosial, Pengarah Urusan MYDIN, Datuk Ameer, radio ERA, pempengaruh media sosial Azfar Heri dan ramai lagi turut melakukan perkara yang sama dan seolah-olah menjadi ‘trend’ di media sosial.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : muraimalaysia

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*