Tular Video Banglo Mewah ‘Retro’ Di Bukit Tunku Terbiar, Sempoi Tunku Azizah Terus Tanya – “Untuk Dijual Ke?”

Banyak sektor pekerjaan yang menggunakan kelebihan media sosial untuk menguar-uarkan kerja masing-masing dan ia sudah tentu lebih memudahkan dan turut membantu perniagaan.

Antara sektor yang semakin aktif menggunakan media sosial adalah ejen atau perunding hartanah di mana mereka akan berkongsi mana-mana rumah mahu pun bangunan untuk dijual.

Rumah agam masih kukuh tapi terbiar

Seperti video yang tular di TikTok ini selepas ia dimuat naik oleh satu akaun yang memaparkan sebuah banglo mewah kosong terbiar di Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

Menerusi rakaman itu, kediaman tersebut dilihat masih kukuh sejak ia dibina pada tahun 1980-an dan kekal dengan reka bentuk rumah dulu dulu.

@urbex_kl

Abandoned house in bukit tunku and i cut my hand rlly bad there #urbex #abandonedplaces #abandoned #fyp

♬ som original – 𝑷𝒆𝒅𝒓𝒂𝒅𝒂𝒔🎵

Bahagian dalam banglo tersebut juga dilihat masih elok dan ada bahagian yang masih mempunyai perabot serta kabinet yang sudah usang.

Sempoi Tunku Azizah tanya

Salah satu komen di hantaran itu turut meraih perhatian kerana ia adalah daripada akaun Tunku Azizah yang bertanya sama ada banglo tersebut untuk dijual.

Bagaimanapun, menurut seorang individu akaun yang memuat naik video banglo terbiar itu bukanlah ejen hartanah sebaliknya hanya individu yang membuat konten.

Sementara itu, sesetengah warganet tertanya mengapa banyak rumah agam atau banglo mewah yang terbiar di kawasan Bukit Tunku.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Tiktok

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*