“Orang Yang Bos Hargai Adalah Orang Tak Berkira..” – Aliff Syukri Nasihat Pekerja Harus Sentiasa Angkat ‘Call’ Meskipun Cuti

Usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri berpendapat pekerja seharusnya sentiasa sedia untuk menerima panggilan daripada majikan meskipun di luar waktu bekerja dan sewaktu hari minggu.

Bos akan hargai

Menurutnya, pekerja tidak seharusnya berkira dengan waktu untuk menerima panggilan daripada majikan mereka. Bagi Aliff, seorang yang tidak berkira akan dianggap rajin dan lebih dihargai.

Bos selalu telefon masa bukan waktu kerja boleh angkat tak? Okay bila bos korang telefon bukan waktu kerja kena angkat wajib angkat mana tahu ada perkara penting.

Kalau bos telefon waktu cuti Sabtu Ahad kena angkat tak? Kena angkat sebab orang yang rajin, orang yang bos hargai ini adalah orang-orang yang tak berkira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aliff syukri kamarzaman (@aliffsyukriterlajaklaris)

Harus sentiasa angkat call

Tambah usahawan ini, para majikan dapat melihat usaha dan dedikasi seorang pekerja melalui cara tersebut di samping menunjukkan tanda hormat kepada bos mereka.

Jangan senyap sebab kalau kita sendiri nak jadi bos kepada pekerja kita tapi anda tak boleh menghormati bos anda, anda tak nampak dedikasi macam mana bos anda nak naikkan pangkat, nak naik gaji.

Jadi anda seorang pekerja yang bagus kena sentiasa mengangkat telefon majikan walaupun malam, siang atau pagi ke petang. Cuma kalau tak sempat tu kenalah balas.

@papalarisofficial

Untuk boleh berjaya korang mestilah kerja tak berkira, yang paling penting kalau boss telefon di angkat jangan senyap…

♬ Motivation – neozilla

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Beautifulnaara

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*