“Selamber je dia panggil, sini japp..” – Gelagat comel adik ni tarik perhatian ramai

Perasaan empati memang menebal dalam diri kanak- kanak dan disebabkan itulah kanak-kanak lebih mudah percaya kepada seseorang yang baru dikenalinya dan juga cepat kesian apabila melihat kesusahan insan lain.

Ramai kanak- kanak yang mempunyai sifat empati apabila melihat orang berniaga di tepi jalan, dibawah panas terik mencari rezeki untuk diri dan keluarga masing- masing.

Seperti juga dalam sebuah rakaman video yang dimuatnaik oleh seorang lelaki yang merakam video anak perempuannya yang kesian melihat peniaga yang sedang menjual Asam di tepi jalan raya dan menunggu kepada sesiapa yang mahu membeli jualannya.

Yang menarik perhatian adalah, setelah mendapat kebenaran ayahnya untuk membeli asam yang dijual peniaga itu, adik comel itu terus memanggil penjual itu dengan selamba seperti memanggil kawan-kawannya. Lawak betul la adik comel itu.

Video:

@mstakmhmzh

Terpaling mudah kesiankan orang 😂 #fypシ゚viral #xyzbcaaaaaaaa #fypシ #fatherdaughter #daughter #fyppppppppppppppppppppppp

♬ Luka – MADAM

Ketika diterjah ke ruangan komen pula, rata-rata warganet memuji kebaikan hatinya yang senang empati dengan orang yang susah. “Dengan botol susu kat mulut, comel pulak melihatnya” Komen warganet yang lain.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://www.tiktok.com/@mstakmhmzh, sinarviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*