“Boleh Bagi ‘Award’, ‘Influencer’ Paling ‘Kenc!ng’” – Dah Banyak Kali Kant0i, Individu Dedah M0dus Oper4ndi Aisar Khaled T!pu ‘Followers’

Perkongsian seorang individu di Facebook semalam mencuri perhatian warganet termasuklah di platform Twitter selepas dia membongkarkan modus operandi digunakan oleh kebanyakan TikTokers.

Menerusi hantaran itu, individu terbabit mengambil contoh TikToker muda yang juga merupakan seorang trader dikenali ramai, Aisar Khaled.

Katanya, Aisar mempunyai satu modus operandi ‘memancing’ pengikutnya yang kebanyakannya golongan anak muda dan Melayu, mengatakan dia mahu memberikan hadiah istimewa seperti motor, kereta atau wang tunai.

aisar

Tambahnya, ramai sudah tertipu dengan video dengan content yang dimuat naik oleh Aisar sebelum ini dan pemuda itu juga dikatakan sering menipu pengikutnya.

Bagaimanapun, individu itu berkata hantaran asal dimuat naik olehnya telah dipadam oleh pihak Facebook dan mendakwa ia adalah angkara staf Aisar Khaled yang membuat laporan.

Namun, dia tidak berputus asa dan tetap memuat naik hantaran baru dan mengajak orang ramai untuk membuat laporan ‘fraud/scam’ ke atas video Aisar di TikTok.

Aisar Khaled ni aku boleh award kan dia influencer paling kencing dalam Malaysia. Dah banyak kali kantoi buat content bagi duit tapi menipu.

aisar khaled

Bagi yang tidak faham, ini contoh taktik digunakan ramai TikToker:

@rahmanchea

Tak sedap hati @Kanafly tgk kereta tak lepas2 lagi. #rahmanchea #kanafly

♬ original sound – Rahman Chea – Rahman Chea

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber :https://beautifulnara.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*