[VIDEO] “Dah Anggap Macam Bapa Angkat..” Jarak 21 Tahun Bukan Penghalang Untuk Berkahwin

Jodoh, ajal dan maut semua di tangan Tuhan dan kita sebagai hambanya tidak dapat menolak. Hal ini sama seperti perkongsian seorang wanita di laman TikTok di mana berjodoh dengan lelaki yang dianggap sebagai bapa angkat.

Menerusi perkongsian wanita berusia 25 tahun itu, dia mengenali suaminya ketika bekerja di tempat sama tahun lalu dan terpikat melihat zaini, 46, kerana keperibadiannya.

JARAK 21 TAHUN BUKAN PENGHALANG UNTUK BERKAHWIN

Wanita dikenali sebagai Amira Hanim memuat naik video tersebut di laman TikTok menceritakan detik-detik pemulaan cinta mula berputik.

“Benarlah kata orang. Kalau dah jodoh kan. Suami aku ni ex ayah angkat aku tau, tiba-tiba rasa sayang pula. Tak salah kan mencuba. Tup-tup dah jadi jodoh aku. Kalau dah jodoh tak kemana,” ujarnya.

@mamaadha97

benar lah kata orang..kalau dah jodoh kan..btw suami aku ni ex ayah angkat aku tau..tiber lak rasa sayang..tak salah kan mencuba, tup² dah jadi jodoh aku..😁😁 kalau dah jodoh tak kemana..i love u en.Zaini Ramli. 🥰🥰#fypシ #suamiyangsah #exayahangkat #takfyp #nikah #taipingbandarwarisan❤️

♬ Bunga Rampai – Zaleha Hamid

Meskipun jarak usia mereka 21 tahun namun, ia bukanlah satu penghalang untuk menjalin cinta dan membina masjid bersama pilihan hatinya. Tambahnya lagi, dia juga lebih menyukai lelaki berusia 40 tahun ke atas kerana lebih matang.

Selain itu Zaini pada mulanya mahu menduda sahaja tetapi disangka-sangka berjodohan dengan Amira yang dianggap sebagai anak.

Meskipun sudah memiliki anak hasil perkahwinan dahulu namun, ia bukan penghalang kerana semua tiada masalah dan boleh menerima seadanya.

@mamaadha97

dua kali gak lah lafaz😅..tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar😁😊🥰 ..tok kadi dari start nak mula majlis sampai kesudah dok buat lawak😂😂 aku dok tahan gelak je..😆 #taipingbandarwarisan❤️ #taipingbandarwarisan❤️ #taiping

♬ bunyi asal – mirazaini_adha – mirazaini_adha

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : siraplimau.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*